BLUSAS Forum » Freeview HD » FVP 4000T, 5000T

BBC 4 HD

(13 posts)
  1. User has not uploaded an avatar

    grandpabob

    junior member
    Joined: Dec '19
    Posts: 8

    offline

    I can not get BBC4 HD after re-tune is the re a problem in receiving this program?

    Bob

    | Sun 26 Jul 2020 8:38:27 #1 |
  2. grahamlthompson

    grahamlthompson

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 12,232

    offline

    It's a part time channel so make sure it's actually on air when you tune the box.

    | Sun 26 Jul 2020 9:23:28 #2 |
  3. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,236

    offline

    grandpabob - 1 hour ago  » 
    I can not get BBC4 HD after re-tune is the re a problem in receiving this program?
    Bob

    BBC 4 HD is carried on the COM7 multiplex which is broadcast at lower power than the multiplex that carries the most commonly used HD channels. Try going to the Freeview Checker at https://www.freeview.co.uk/corporate/platform-management and see what it says about the signal strength a your location. Also the multiplex is broadcast on channel 55 which means that if you don't have a wide band aerial that could be the problem.

    | Sun 26 Jul 2020 10:51:15 #3 |
  4. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,236

    offline

    grahamlthompson - 1 hour ago  » 
    It's a part time channel so make sure it's actually on air when you tune the box.

    Really? There are other channels broadcast on the same multiplex.

    | Sun 26 Jul 2020 10:53:02 #4 |
  5. Trev

    Trev

    special member
    Joined: Apr '18
    Posts: 504

    offline

    But will the tuning allocate an LCN to BBC4 HD when it is not broadcasting?

    | Sun 26 Jul 2020 15:19:26 #5 |
  6. User has not uploaded an avatar

    A1944

    special member
    Joined: Dec '17
    Posts: 620

    offline

    Should do. I do not get COM7, but if I retune PSB1 it lists BBC4 (SD) as well as the relevant children's BBC channel (forget if it pairs with CBBC or CBeebies), one of which is off-air at any given moment.

    | Sun 26 Jul 2020 15:23:59 #6 |
  7. Trev

    Trev

    special member
    Joined: Apr '18
    Posts: 504

    offline

    | Sun 26 Jul 2020 15:29:07 #7 |
  8. Trev

    Trev

    special member
    Joined: Apr '18
    Posts: 504

    offline

    grandpabob - 6 hours ago  » 
    I can not get BBC4 HD after re-tune is the re a problem in receiving this program?
    Bob

    Perhaps the first question should possibly have been: "Could you 'get' BBC4 HD before your retune".

    | Sun 26 Jul 2020 15:32:03 #8 |
  9. User has not uploaded an avatar

    Martin Liddle

    special member
    Joined: Feb '11
    Posts: 3,236

    offline

    Trev - 12 mins ago  » 
    But will the tuning allocate an LCN to BBC4 HD when it is not broadcasting?

    I don't know because I can't receive BBC 4 HD as my local transmitter doesn't provide the COM7 mux. I would guess the placeholder text you get on the SD version is sufficient to get a slot as it has never been missing when retuning when BBC 4 is not broadcasting.

    | Sun 26 Jul 2020 15:35:11 #9 |
  10. User has not uploaded an avatar

    SSThing

    special member
    Joined: Nov '15
    Posts: 518

    offline

    I haven't retuned in the evening for a very long time.
    I can assure you that a daytime retune will definitely find and allocate BBC4HD to its correct slot.

    | Sun 26 Jul 2020 15:56:43 #10 |

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.